Privatlivspolitik

Din Store Guide til Lejrskole – Alt hvad du skal vide! 

Står du overfor at skulle arrangere lejrskole for en gruppe børn eller unge? Hvor skal du starte og slutte? Beslutningerne er mange, og det er ikke altid helt nemt at finde hoved og hale i. 

Derfor har vi hos Din Camp udarbejdet en guide til jer som en hjælpende hånd. Vi har mere end 10 års erfaring med tilrettelæggelse af camps i trygge rammer. Og det er en erfaring som vi meget gerne vil dele ud af, så vi i fællesskab kan skabe endnu flere oplevelser for vores børn og unge. Læs med i vores guide og lad dig inspirere af vores tips og tricks, erfaringer og idéer. Alt sammen for at I kan skræddersy og skabe de perfekte rammer for en lejrskole oplevelse, som I ikke lige glemmer. 

Lejrturen går til… 

Transport

Hvor går turen hen? Lejrskolens destination afhænger selvfølgelig af flere forskellige parametre. Først og fremmest skal I overveje jeres transportmuligheder. Offentlig transport er en god løsning, hvis jeres destination er forholdsvis nem at nå. Går lejrturen eksempelvis til en storby giver offentlig transport eksempelvis rigtig god mening, fordi afgangene er mange og priserne som oftest er lave. Alternativt kan I leje en bus eller minibus, hvis destinationen er mere kompleks at nå frem til. En hyggelig bustur kan også være et rigtig godt startpunkt for en sjov lejrskole med fællessang og røverhistorier. 

 

Turens varighed

Antallet af dage, hvor I skal være afsted på lejrskole har selvfølgelig også en betydning for turens destination. Desto længere tid I skal være afsted på tur, desto nemmere er det at retfærdiggøre en længere transport. Som en tommelfingerregel plejer vi at sige, at hvis man eksempelvis vil være afsted i 5 dage, så kan 5 timers transport hver vej være helt i orden. Ligeledes vil en kortere tur på 2 dage også fungere godt med mindre transporttid – altså 2 timer hver vej. 

 

Destinationer og faciliteter

I skal ikke være bekymrede for, at I ikke finder den rette lejrskole til lige netop jeres behov. Vi er heldige i lille Danmark, og er praktisk talt omringet af lejrskoler hele landet rundt. 

Klik rundt på kortet her nedenfor og dan jer et overblik over lejrskolerne i jeres nærområde. 

 

Når I vælger den specifikke destination, er det også en god idé at være opmærksom på diverse faciliteter. Ønsker I at der på lokationen er tilgængelige undervisningslokaler, svømmehal, cykeludlejning eller bålplads? Tjek en ekstra gang, og sørg for, at I finder en destination med de helt rette faciliteter til jeres behov. 

 

 

Lejrskole aktiviteter – Hvad skal I lave?

Der findes et hav af lejrskole aktiviteter, som I kan foretage jer. Og endnu flere måder hvorpå I kan kombinere sjove oplevelser med faglige elementer relateret til eksempelvis folkeskolens fag og emner. Kun fantasien sætter grænser! 

Tag eksempelvis en tur i klatrepark med referencer til muskulatur og forbrænding i idrætsundervisningen. Ha’ det sjovt i trætoppene på en anderledes skoleudflugt. Her skubber kravene til samarbejde på klatrebanerne elevernes motoriske og mentale grænser. Vælg mellem 3 klatreparker på Sjælland – i Hornbæk, Virum eller Lejre. 

Eller skab en rød tråd mellem naturfaglige kompetencer og dyreliv til et fugleshow, som både er sjovt og lærerigt. Slå eventuelt et besøg ved Himmelbjerget sammen med et fugleshow i Silkeborg. Måske I hellere vil opleve et historisk værksted, hvor I kan konkretisere og udleve datidens historie. Træd ind i Danmarkshistorien på Historiecenteret i Sønderjylland og oplev et brag af en historietime. 

 

Har I lyst til at prøve noget helt andet og prøve grænser af med nye, spændende og sjove udfordringer? Prøv kræfter af med vandsport med alverdens former for aktiviteter og lege på vandet. Giv den gas med kajak roning, windsurfing eller kanoture på vandet. Med vandsport kommer I med garanti til at samarbejde og være aktiv. Vores team hos Din Camp har selv mange års erfaring med vandsport. Og I er selvfølgelig altid velkomne til at kontakte os med idéer og spørgsmål hertil.  

 

Kontakt os

 

Alt det praktiske 

Når man skal på lejrskole er det hele som bekendt ikke kun sjov og ballade. Der ligger både flere timers planlægning og praktik bag en vellykket lejrskole. Og det kan hurtigt føles uoverskueligt at holde tungen lige i munden når planlægningen skal til. Derfor giver vi jer her tips og tricks til bedre at kunne bevare overblikket undervejs. 

 

Læg et budget 

Når du planlægger en lejrskole råder du som oftest over andres penge. Pengene kan komme flere steder fra – men uanset hvem der ligger beløbene til rådighed, er det altid dejligt at have en fornemmelse af overblik og sikkerhed når det vedrører administration af egne eller andres penge. Derfor anbefaler vi altid at man lægger et budget! 

 

Og vi hjælper dig med glæde step for step. Sådan gør du: 

 

→ Forpligt dig selv til at overholde budgettet for sikkerhedens skyld 

→ Udregn dit rådighedsbeløb – vær sikker på hvor mange penge I har at gøre godt med 

→ Find frem til alle faste udgifter forbundet med lejrturen – f.eks transport, kost og logi

→ Kortlæg eventuelle og variable udgifter – uforudsete udgifter kan eksempelvis forekomme hvis I skal erstatte en ødelagt genstand.

→ Sørg for at budgettet balancerer – budgettet må selvfølgelig ikke være i minus 

 

Lav en plan for dagene 

Med en klar og tydelig plan over lejrskolens forløb og aktiviteter bliver både tvivl, spørgsmål og misforståelser mindsket. Og det er rart for både jer som planlægger, elever og forældre at kunne følge med i ugen. 

Derfor vil vi også altid anbefale jer, at I danner et sådant overblik med en plan eller et decideret skema over ugen. Det kan være en sjov process at inddrage eleverne i denne beslutningsprocess. Måske der et par huller i programmet hvor i gerne vil bruge lidt input fra eleverne. 

 

Når I laver planen for lejrturen, er det en god idé at tænke alternativer og spildtid ind i planen. I ved så godt som os, at der så godt som altid opstår situationer hvor tiden flyver og tidsplanen skrider. Ligeledes opstår der også altid situationer, som på den ene eller anden måde får betydning for, at jeres program må ændres. Det kan altid betale sig at være godt forberedt og stå klar med alternativer i disse situationer. 

 

Læs med nedenfor og lad jer inspirere af vores lejrskole program for 4.B. 

lejrskole program for 4.b

Kommunikation med dem derhjemme 

Den gode kommunikation med dem derhjemme er selvfølgelig også en vigtig faktor, når ungerne skal afsted på tur uden forældrene selv. Og det kan vi selvfølgelig godt forstå. Det kan være en stor sag at skulle afsted på tur uden mor og far. Både for forældrene og barnet selv. 

 

Der findes mange gode måder hvorpå i kan opretholde den gode kommunikation med dem derhjemme. På det praktiske plan skal I selvfølgelig altid sørge for, at indsamle telefonnumre på samtlige forældre. Sørg altid for, at I kan komme i kontakt med dem derhjemme. Det er derfor ofte også en fordel, at have en kompakt og let powerbank med på de lange ture, så man er sikker på at have strøm på telefonen. En powerbank er derudover også praktisk at have med på lejrskole, da man på den måde er sikret mulighed for opladning, hvis nu overnatningsstedet ikke skulle have stikkontakter i sovesalen.  

 

Men det kan også være smadder hyggeligt at kommunikere mere uformelt med dem derhjemme.

Opret eksempelvis et fælles drev i Google eller en privat Facebook gruppe, hvori alle forældre er tilføjet. Her kan I på lejrturen løbende dele billeder af jeres børn, og lade dem derhjemme følge med i de hyggelige stunder. Et sådant album er både hyggeligt imens eleverne er afsted på tur for forældrene derhjemme. Men det er mindst lige så hyggeligt for børnene selv, at kigge tilbage på gamle minder. Tiden flyver jo afsted! 

Pakkelisten 

Hvad skal pakkes og hvad skal I lade blive derhjemme? Vi giver vores bud på en basis pakkeliste, som I kan lade jer inspirere af. Tag selvfølgelig højde for, at den helt konkrete pakkeliste afhænger af vejret og de pågældende aktiviteter på jeres lejrtur. 

 

☑️  Lagen

☑️  Dyne / sovepose / hovedpude 

☑️  Liggeunderlag 

☑️  Toiletsager

☑️  Håndklæde (evt. hurtigtørrende) 

☑️  Træningstøj til aktiviteter og lege

☑️  Hverdagstøj 

☑️  Et sæt skiftetøj 

☑️  Det gule sygesikringskort

☑️  Badetøj

☑️  Varmt tøj og regntøj 

☑️  Evt. medicin, sportstape, vabelplaster etc. 

☑️  Lommepenge 

☑️  Lille lommelygte 

☑️  Drikkedunk til vand 

☑️  Solcreme og solbriller

En sjov og kreativ idé kan desuden være at købe hættetrøjer til børnene. En hættetrøje lavet specifikt til lejrturen ville bidrage til fællesskabsfølelsen, i og med alle vil have den på. Man kunne endda vælge at få trykt et fælles motiv eller individuelle navne. På den måde vil hættetrøjen også fungere som et minde for børnene om en sjov lejrtur. Hvis man skulle ønske at blive klogere på priserne for dette, kan I læse mere her.

Lejrskole med tryghed og sikkerhed 

At få svedige håndflader og nervøse trækninger ved tanken om, at ens guldklump skal være væk hjemmefra i en uge er vi nok mange, som kan nikke genkendende til. Og netop derfor skal trygheden og sikkerheden selvfølgelig også være i top, når I tager afsted på lejrskole. 

Følgende forhold kan være rigtig gode at have i baghovedet, når det kommer til tryghed og sikkerhed. 

 

Først og fremmest skal der altid være en tilgængelig voksen tilstede. Selv imens eleverne tilsyneladende sover. Der skal være en kontaktperson klar både nat og dag. 

 

Sørg for at være opmærksom på eventuelle specielle behov. Hvad enten det er ift. maden (vegetar, glutenallergi eller andet), sociale forhold eller medicinske behov. 

 

Hav in mente, at elever ikke bliver placeret i sove-lokaler alene, hvor de ikke kender eller har gode relationer til de andre elever. Det skal være trygt at lægge sig til at sove ovenpå en lang dag med spændende oplevelser. 

 

Som et sidste forhold, er det selvfølgelig jer og forældrene som kender de unge mennesker bedst. Husk derfor, at alle unge har forskellige behov, som kan være særligt udsat når man er langt væk hjemmefra uden mor og far. Lyt til både elever og forældre for at sikre, at alle får en uforglemmelig lejrskole med skønne minder og sjove oplevelser. 

 

Vi ønsker jer en rigtig god lejrskole med høj latter og fart over feltet! 

 

Hold dig opdateret

Uforpligtende - og kan afmeldes med ét klik