Læst på 5 minutter

Find 15 børnevenlige destinationer til sommerferie i Danmark

Danmark byder på en overflod af børnevenlige destinationer, der garanterer sjov for hele familien. I dette indlæg udforsker vi 15 fantastiske steder, der er perfekte til en familieferie.

Introduktion

Sommerferien nærmer sig, og hvad er bedre end at tilbringe kvalitetstid med familien? Danmark byder på en overflod af børnevenlige destinationer, der garanterer sjov for hele familien. I dette indlæg udforsker vi 15 fantastiske steder, der er perfekte til en familieferie.

1. Tivoli, København

Tivoli er ikke kun en forlystelsespark; det er en magisk verden. Om sommeren forvandles haven til et eventyrland med farverige blomster og aftenunderholdning. Fredagsrock-koncerterne er et stort hit blandt familier.

2. Legoland, Billund

Legoland er en verden bygget af millioner af LEGO-klodser, med tematiserede områder som Ninjago World og Duplo Land, der er perfekte for de mindste. Parken er også hjemsted for imponerende miniaturelandskaber.

3. Djurs Sommerland, Nimtofte

Djurs Sommerland kombinerer spænding med natur. Parken har både vandland og forlystelser, herunder den populære rutsjebane ‘Piraten’. Den store legeplads og dyreområder er perfekte for yngre børn.

4. Fårup Sommerland, Blokhus

Fårup Sommerland er omgivet af skov og tilbyder en unik kombination af natur og sjov. Vandlandet og de mange forlystelser, som Falken rutsjebanen, er perfekte for en aktiv dag.

5. Odense Zoo, Odense

Odense Zoo tilbyder en rejse gennem forskellige verdensdele. Her kan man opleve alt fra afrikanske løver til arktiske isbjørne. Zooen arrangerer også daglige fodringer og informative shows.

6. Den Blå Planet, Kastrup

Den Blå Planet er Nordeuropas største akvarium og hjemsted for tusindvis af havdyr. Besøgende kan gå gennem Ocean Tunnel og opleve havets vidundere tæt på.

7. Skandinavisk Dyrepark, Djursland

I Skandinavisk Dyrepark kan man komme tæt på nordiske dyrearter som bjørne og ulve. Parken tilbyder også en unik mulighed for at se dyrene blive fodret og lære om deres vaner.

8. Egeskov Slot, Kværndrup

Egeskov Slot er kendt for sin imponerende renæssancearkitektur og labyrintiske haver. Børnene vil elske at udforske de gamle trætopstier og legepladser, mens voksne kan nyde de historiske udstillinger.

9. Ribe VikingeCenter, Ribe

Ribe VikingeCenter giver en autentisk oplevelse af vikingetiden med levende historiefortælling. Besøgende kan se håndværkere i arbejde, prøve bueskydning og lære om vikingernes dagligdag.

10. Lalandia, Billund

Lalandia er et tropisk paradis med et kæmpe vandland og indendørs aktiviteter som bowling og minigolf. Det er det perfekte sted for familier, der søger sjov uanset vejret.

11. Knuthenborg Safaripark, Lolland

Knuthenborg Safaripark tilbyder en safarioplevelse, hvor man kan køre blandt fritgående dyr som giraffer og næsehorn. Parken har også legepladser og en forhistorisk skov med dinosaurmodeller.

12. Aalborg Zoo, Aalborg

Aalborg Zoo er hjem for over 1.500 dyr fra hele verden. Zooen fokuserer på bevaring og uddannelse, og besøgende kan lære om dyrenes naturlige levesteder og bevaringsindsats.

13. BonBon-Land, Holme-Olstrup

BonBon-Land er kendt for sine humoristiske og skøre forlystelser. Parken har alt fra familievenlige karruseller til mere adrenalinfyldte forlystelser, hvilket gør den ideel for alle aldre.

14. Nationalmuseet, København

Nationalmuseet tilbyder en rejse gennem Danmarks historie. Med interaktive udstillinger og børnevenlige aktiviteter er det et lærerigt og underholdende sted for familier.

15. Ree Park Safari, Ebeltoft

Ree Park Safari tilbyder en unik oplevelse, hvor du og din familie kan udforske fire forskellige kontinenter og møde over 800 dyr. Det er en fantastisk måde at opleve dyrelivet på tæt hold og lære om naturbevarelse.

Din Camp – Det Perfekte Match for Familien

Når det kommer til at finde den ideelle familieferie, der glæder både store og små, har Danmark også gode muligheder. Tag eksempelvis familien under armen og drag på FamilieCamp, hvor en uforglemmelig oplevelse venter jer alle. FamilieCamp byder på en blanding af sjove aktiviteter og hyggeligt samvær, der sikrer, at hver dag er fyldt med glæde og eventyr.

Sidste år deltog næsten 300 familier i FamilieCamp, og det er let at forstå hvorfor. Med flere forskellige lokationer, hver med sin unikke charme og faciliteter, er der noget for enhver smag. Uanset om I foretrækker at være tæt på naturen, nyde kystens skønhed, eller boltre jer i et mekka af fede sportsfaciliteter, har FamilieCamp den perfekte lokation for jeres næste familieeventyr.

FamilieCamp er mere end blot en ferie; det er en mulighed for at skabe varige minder, knytte stærkere bånd og opleve glæden ved at være sammen som familie. Med en blanding af organiserede aktiviteter og tid til afslapning, er hver dag en ny chance for at opleve noget særligt sammen.

Reservér plads på FamilieCamp her

Det er helt uforpligtende! Vi giver sender dig information om FamilieCamp direkte til din indbakke når du reserverer.

Afslutning

Danmark er et sandt paradis for familieferier, og med så mange fantastiske muligheder at vælge imellem, er det nemt at planlægge den perfekte ferie. Uanset om I vælger en af de 15 børnevenlige destinationer eller beslutter jer for en FamilieCamp med Din Camp, er I garanteret en ferie, der vil blive husket i mange år fremover. Så pak taskerne, tag familien under armen, og gør jer klar til eventyr, sjov og uforglemmelige øjeblikke i Danmarks smukke omgivelser.

Af Jonas Herlev
Cand.Scient i Folkesundhedsvidenskab med en Bachelor i Idræt fra 2015. Har siden 2010 skabt camps for børn, unge og familier med udgangspunkt i sjove fysiske aktiviteter. Fælles for alt hvad jeg laver er, at der skal være plads til alle – uanset niveau og ambitioner. Jeg er desuden tidligere partner i et skirejsebureau der har specialiceret sig i børneundervisning på ski.

Relaterede indlæg

Vores deltagere er ikke i tvivl
4.8 ud af 5. Baseret på 80+ anmeldelser.