Læst på 4 minutter

5 grunde til at vælge familieferie i Danmark frem for sydpå

I dette blogindlæg vil jeg give fem bud på, hvorfor det at holde ferie i Danmark med børn kan være den perfekte løsning.

Man kan sagtens holde den ultimative familieferie i Danmark. Ofte har vi gode vejrforhold i sommerferien, og med de fantastiske faciliteter der findes på de danske efterskoler, så er det den perfekte kombination for børnefamilien.

Introduktion

Sommerferien nærmer sig, og for mange børnefamilier er det tid til at planlægge årets store eventyr. Mens tankerne måske automatisk ledes mod sydlige destinationer med sol og varme, er det værd at overveje en alternativ mulighed, der ligger meget tættere på: en familieferie i Danmark.

1. Nærhed til hjemmet

En ferie i Danmark betyder mindre rejsetid og mindre stress for både børn og forældre. I stedet for lange flyveture og potentielle jetlag kan I nyde en bekvem køretur eller togrejse til jeres destination. Dette gør ferien mere afslappet og behagelig for alle.

2. Familievenlige aktiviteter

Danmark har et væld af familievenlige aktiviteter og seværdigheder, der vil glæde både børn og voksne. Fra forlystelsesparker som LEGOLAND og Djurs Sommerland til smukke strande langs kysten og spændende museer, er der noget for enhver smag og alder. Danmark er også kendt for sine familievenlige sommerhøjskoler og FamilieCamps, som byder på et hav af sjove aktiviteter for både børn og voksne.

3. Sikkerhed og tryghed

Som forældre er sikkerhed altid en topprioritet, især når man rejser med børn. Danmark er kendt for sin høje sikkerhedsstandard og sin trygge atmosfære, hvilket giver jer ro i sindet under hele ferien.

4. Variabelt vejr

Mens det danske sommervejr kan være omskifteligt, behøver det ikke være en hindring for en fantastisk ferie. Med en bred vifte af aktiviteter både indendørs og udendørs kan I nemt tilpasse jer uanset vejrforholdene. Fra at bygge sandslotte på stranden til at udforske spændende indendørs attraktioner er der altid noget at lave. Netop det danske sommervejr er noget af det der gør FamilieCamps til et rigtig godt valg for børnefamilier. Danmark har nogle fantastiske efterskoler med faciliteter både inde og ude, der sikrer en sjov og varierende uge uanset vejret.

5. Nem adgang til legekammerater

En fordel ved at holde ferie i Danmark er den hurtige mulighed for børnene til at finde jævnaldrende legekammerater, der også taler dansk. Dette giver børnene mulighed for at socialisere og lege sammen uden sprogbarrierer, hvilket kan skabe dybere og mere meningsfulde ferieminder.

Så hvorfor ikke overveje at holde ferien i Danmark i år? Med sin nærhed, sikkerhed, mangfoldige aktiviteter og muligheden for hurtigt at finde legekammerater er Danmark det ideelle rejsemål for en uforglemmelig familieferie. Book jeres næste eventyr i Danmark, og skab minder for livet sammen med jeres børn.

Familieferie for børnene på de voksnes præmisser

Ja, det er måske en lidt frisk overskrift, men forstå mig ret. Børn har typisk ikke mange krav til den perfekte familieferie. De vil gerne være sammen med jer som forældre, de vil gerne finde legekammerater og så vil de gerne lave nogle sjove ting.

Jeg er selv familiefar til to, og jeg har prøvet at lave en ønskeliste til den perfekte familieferie for os. Måske du kan genkende nogle af ønskerne fra jer selv?

Alle punkter på ønskelisten bliver faktisk opfyldt på en FamilieCamp. Så selvom det ved første ørekast (er det overhovedet et ord? 🤔), måske ikke lyder super sexet med en ferie i Danmark, så tør jeg godt love dig, at jeres børn vil elske jer for det! Og det er også grunden til, at vi hvert år har mange familier der vælger at komme tilbage. Nogle kommer tilbage samme sted, mens andre prøver en ny lokation – men alle kommer tilbage fordi børnene elsker det og konceptet holder…. også for de voksne!

Hvis I overvejer at prøve en FamilieCamp, er I velkommen til at reservere en plads helt gratis her under. Når du reserverer en plads, vil vi gøre jer lidt klogere på de mange muligheder og fordele der er ved netop en FamilieCamp.

Alternativt kan du læse meget mere om FamilieCamp her, og se de udvalgte lokationer, som alle byder på noget helt unikt. Vi har FamilieCamps under følgende overskrifter:

Reservér plads på FamilieCamp her

Det er helt uforpligtende! Vi giver sender dig information om FamilieCamp direkte til din indbakke når du reserverer.

Af Jonas Herlev
Cand.Scient i Folkesundhedsvidenskab med en Bachelor i Idræt fra 2015. Har siden 2010 skabt camps for børn, unge og familier med udgangspunkt i sjove fysiske aktiviteter. Fælles for alt hvad jeg laver er, at der skal være plads til alle – uanset niveau og ambitioner. Jeg er desuden tidligere partner i et skirejsebureau der har specialiceret sig i børneundervisning på ski.

Relaterede indlæg

Vores deltagere er ikke i tvivl
4.8 ud af 5. Baseret på 80+ anmeldelser.