Læst på 4 minutter

Ferie i Jylland med børn

Prøv en sjov og anderledes ferie i Jylland med børn – tag på familielejr

Sommerferie med børn er lig med oceaner af tid til hygge og masser af timer i hinandens selskab. Det er noget, mange familier glæder sig til hvert år – men der kan også være udfordringer forbundet med det intense samvær i måske flere uger ad gangen. Familiens medlemmer kan have forskellige opfattelser af, hvad en god ferie indeholder. Nogle er måske til fart og spænding, mens andre foretrækker afslapning, brætspil og god tid.

Resultatet bliver et puslespil, der kan være svært at få til at gå op, så alle bliver glade. Der skal gås på kompromis, og der skal planlægges en hel del. Men faktisk findes der en type familieferie, der kan appellere til alle familiens medlemmer, og som ikke kræver mange ugers planlægning: familielejr. Er det et nyt begreb for dig? Så skal du læse videre, når vi fortæller dig om den fantastiske måde at holde sommerferie i Jylland med børn på.

Hvad er en familielejr?

Tænker du på ølejr under primitive forhold og med overnatning under åben himmel, når vi siger familielejr? Så skal du nok justere dine forventninger lidt – i hvert fald, hvis du vælger vores FamilieCamp. De naturskønne omgivelser får du på vores to lokationer i Jylland, men der er også sørget for komfortabel overnatning, hvor din familie får sit eget værelse, der bliver serveret veltilberedte måltider seks gange om dagen og lagt et supersjovt og aktivt program med noget for enhver.

En familielejr er altså en uges ferie for hele familien, hvor der er sørget for det hele. I skal blot hygge jer med hinanden, og så står vores søde og dygtige instruktører for en masse sjove aktiviteter, som I kan deltage i, hvis I har lyst. Her er ingen tvungne aktiviteter, men en masse gode tilbud om at deltage i sjove konkurrencer og nye og velkendte sportsgrene.

Tag familien med på FamilieCamp, og oplev en uge med sjove aktiviteter og et fantastisk sammenhold. Vi lægger stor vægt på, at der er aktiviteter for hele familien

Sæt jeres eget præg på sommerferien i Jylland med børn

For nogle er en skemalagt ferie et drømmescenarie, mens der for andre kan være et behov for selv at præge ugens indhold. På en familielejr er der mulighed for begge dele.

En familielejr byder som regel på et tilrettelagt program for ugen, der betyder, at I som familie blot kan vælge at følge med og nyde alle de sjove aktiviteter. Det er en oplagt mulighed for at blive præsenteret for sportsgrene og aktiviteter, I ellers ikke ville have prøvet sammen. Vælger I netop familielejren for at få en ferie, hvor I ikke skal planlægge noget, er der derfor rig mulighed for blot at følge strømmen og tage imod alle de gode oplevelser, der kommer jeres vej.

Har familien særlige interesser eller sportsgrene, som I slet ikke kan forestille jer en ferie uden? Så kan de også sagtens kombineres med en FamilieCamp. I skal blot tage fat i instruktørerne, der står for afviklingen af ugens program. De er altid lydhøre over for nye, sjove ideer, hvad enten det er lege, konkurrencer eller sportsgrene.

Et anderledes forslag til ferie med børn i uge 27, 28, 29 og 30

Når børnene har fri fra skole, skal der som regel ske noget. Afslapning er vigtigt, men når det drejer sig om flere uger, skader det måske ikke med lidt action på programmet. Uanset om I holder ferie hjemme, tager i sommerhus eller rejser til udlandet, kræver det en del planlægning fra forældrenes side. Der skal være tid til seværdigheder for de voksne og de større børn, måske en tur på legeplads til de mindre, og hvad med en tur i zoo, vandsport eller noget andet aktivt? Det kræver både tid og kræfter at undersøge de mange muligheder og ikke mindst at blive enige om, hvad der skal skrives på det endelige program.

Den slags problemer får du ikke, hvis du vælger en familielejr. Her har erfarne instruktører lagt et sjovt og afvekslende program for jer. Og fordi alle aktiviteter er helt og aldeles frivillige, bestemmer I helt selv, hvor meget I vil deltage i. Der er mulighed for at være aktive sammen hele familien, og I kan også blot lade børnene dyste og konkurrere mod hinanden, mens de voksne slapper af. Det er kort sagt ferie på jeres præmisser – men uden alt besværet.

FamilieCamp er den ultimative børneferie på forældrenes præmisser.

Skab minder sammen og dan nye venskaber, når I tager på ferie i Jylland med børn

Tager I en tur i sommerhus, er I sikret masser af timer i familiens selskab. Det er I også på en familielejr – men her er en afgørende forskel, at I også har mulighed for at møde andre familier, der, ligesom jer selv, nyder at holde en aktiv ferie. Især børnene har ofte let ved at skabe nye relationer og få venner, men i kraft af feriens form med masser af fælles aktiviteter kommer de voksne også til at mødes og tale sammen på kryds og tværs.

Vores erfaring er, at denne måde at holde ferie på indbyder til nye venskaber og en udvidelse af omgangskredsen – måske også efter I er kommet hjem igen. Har I lyst til at udvide jeres horisonter og finde andre med samme interesser som jer, er en familielejr derfor også en oplagt – og både sjov og hyggelig – måde at møde andre mennesker på.

Læs mere om FamilieCampen hos Din Camp

Lyder en aktiv ferie med børn i Jylland på en af vores skønne lokationer som noget for jer? Så kan du læse meget mere om vores FamilieCamp her. Vores familielejre bliver afholdt i uge 27, 28, 29 og 30 – altså lige præcis der, hvor børnene har fri fra skole og måske lidt ekstra brug for at blive aktiveret i selskab med resten af familien.

Du kan reservere dine pladser direkte på vores hjemmeside, men du er også velkommen til at kontakte os på [email protected] eller 31 50 98 50, hvis du har spørgsmål. Vi glæder os til at hjælpe dig.

Af Jonas Herlev
Cand.Scient i Folkesundhedsvidenskab med en Bachelor i Idræt fra 2015. Har siden 2010 skabt camps for børn, unge og familier med udgangspunkt i sjove fysiske aktiviteter. Fælles for alt hvad jeg laver er, at der skal være plads til alle – uanset niveau og ambitioner. Jeg er desuden tidligere partner i et skirejsebureau der har specialiceret sig i børneundervisning på ski.

Relaterede indlæg

Vores deltagere er ikke i tvivl
4.8 ud af 5. Baseret på 80+ anmeldelser.