Læst på 3 minutter

Familiehøjskole

Hos os kalder vi det ikke familiehøjskole, men FamilieCamp, og konceptet er helt det samme. Tag på en uforglemmelig uge, hvor vi leger, griner, snakker, udfordrer hinanden og slapper af i hinandens selskab. Her er der garanti for nye bekendtskaber, der kan blive venskaber for livet.

Overvejer du at tage familien med på familiehøjskole denne sommer? Dét er også en god idé

Selvom det er vigtigt at prøve at få tid til din familie hver dag hele året rundt, er det især vigtigt, at du prøver at give dig tid til din familie og venner om sommeren. Og hvorfor er sommer så det bedste tidspunkt at tilbringe tid med familien, tænker du måske?

Det er det af forskellige årsager. En af dem er, at du kan udføre en bredere vifte af aktiviteter på grund af det forhåbentligt fremragende danske sommervejr og så fordi, at flere mennesker har mere tid om sommeren. Selvom vi ofte har travlt hele året rundt, er vi normalt lidt mindre stressede om sommeren sammenlignet med andre tidspunkter af året. Dine børn har fri fra skole, du har sikkert et par uger fri fra arbejde, og måske står I overfor planlægningen af en rejse sammen. Men familietid om sommeren behøver ikke være lig med en charterrejse til sydens sol og strand. I Danmark er der rigtigt mange muligheder for at tilbringe kvalitetstid sammen, mens I folder jer ud i sjove og udfordrende aktiviteter – det kan I for eksempel på familiehøjskole, hvor der er fokus på samvær, sjov og udvikling.

Hos os kalder vi det ikke familiehøjskole, men FamilieCamp, og konceptet er helt det samme. Tag på en uforglemmelig uge, hvor vi leger, griner, snakker, udfordrer hinanden og slapper af i hinandens selskab. Her er der garanti for nye bekendtskaber, der kan blive venskaber for livet.

FamilieCamp er familietid, hvor du og dine børn har det sjovt, og styrker jeres bånd til hinanden.

Derfor skal du tage familien under armen og besøge en familiehøjskole eller -camp

Det hurtige tempo i det moderne familieliv kan gøre det let at glemme, at det er vigtigt at bruge kvalitetstid med sin familie. Som forældre er tid det vigtigste, vi kan give til vores børn. Og sommertid giver masser af muligheder for at tilbringe tid sammen og skabe noget helt ekstraordinært. Men hvorfor bør du prioritere kvalitetstiden med din familie?

  • Det styrker jeres bånd til hinanden
    Undersøgelser har vist, at familier, der nyder gruppeaktiviteter sammen og deler hverdagens aktiviteter, danner stærke og følelsesmæssige bånd til hinanden.
  • Det styrker børns selvtillid
    Børn, der bruger tid sammen med deres forældre, opbygger en positiv følelse af selvværd, fordi de føler sig værdsat af deres forældre.
  • Det inviterer til kommunikation
    Når du bruger tid sammen med dine børn, skaber du et miljø for åben kommunikation. God kommunikation er vigtigt for, at dine børn har det godt med at tale med voksne.

Helt generelt er familietid det tidspunkt, hvor dine børn lærer at håndtere alle former for livssituationer, og hvor de lærer utallige lektioner. Derfor er det en afgørende tid for både dig  og dine børn, og det er oplagt at finde tid til familien i sommerferien, hvor I kan kaste jer ud i sjove aktiviteter sammen. For familieaktiviteter behøver ikke være dyre for at være meningsfulde – det vigtige er bare, at I er sammen. Og det kan I på en familiehøjskole eller -camp. Brug sommeren på kanoture, windsurf, fodboldkampe, gymnastik, volley, bål og meget mere. Vi lover jer en uge i sommerferien, hvor I som familie er i fokus.

FamilieCamp er en unik måde at være sammen hele familien. Der er sjove aktiviteter for store og små

Tilmeld jer FamilieCamp i sommerferien – her er der aktiviteter for hele familien

Vi håber, at du har lyst til at bruge sommeren på kvalitetstid med din familie, og du kan nemt tilmelde dig vores camps, der løber af stablen forskellige uger i sommerferien to steder i landet. Du kan tage på camp i Kolding eller på Hjarnø, hvor vi har fået lov at låne to efterskolers fantastiske omgivelser og faciliteter. Vores dygtige instruktører sørger for, at der begge steder er hyggelige, sjove og gode aktiviteter, som I enten kan deltage i sammen eller hver for sig. Hos os er der ikke nogen aktiviteter, der er obligatoriske, og I bestemmer derfor helt selv, hvordan jeres ferie skal sammensættes.

Slip børnene løs i sjove spil, konkurrencer og sportsgrene, og så kan I tage til vinsmagning og wellness – eller I kan nyde det hele sammen. Det er helt op til jer. Vi står for planlægningen af det hele, I skal bare vælge hvor og hvornår, I vil afsted.

Læs mere om FamilieCamp her

Af Jonas Herlev
Cand.Scient i Folkesundhedsvidenskab med en Bachelor i Idræt fra 2015. Har siden 2010 skabt camps for børn, unge og familier med udgangspunkt i sjove fysiske aktiviteter. Fælles for alt hvad jeg laver er, at der skal være plads til alle – uanset niveau og ambitioner. Jeg er desuden tidligere partner i et skirejsebureau der har specialiceret sig i børneundervisning på ski.

Relaterede indlæg

Vores deltagere er ikke i tvivl
4.8 ud af 5. Baseret på 80+ anmeldelser.