Læst på 5 minutter

Aktiviteter i sommerferien

Nogle bruger deres sommerferie på at rejse, nogle bruger den på at slappe af, og andre bruger den på at lære noget nyt. Uanset hvordan du plejer at holde din sommerferie, kan de fleste blive enige om, at det vigtigste er at nyde sommeren, når den er her.

Aktiviteter i sommerferien

Sommeren står for døren, og det betyder god tid til at nyde alle de ting, som vi ikke har haft tid til i en hverdag fyldt med pligter, madpakker, som skal smøres og børn, der skal fragtes til og fra skole og fritidsaktiviteter.

Nogle bruger deres sommerferie på at rejse, nogle bruger den på at slappe af, og andre bruger den på at lære noget nyt. Uanset hvordan du plejer at holde din sommerferie, kan de fleste blive enige om, at det vigtigste er at nyde sommeren, når den er her. For mange betyder det at tilbringe kvalitetstid sammen med deres familie, for det er især en ting, der kan forsømmes i hverdagens stress og jag. Heldigvis er der masser af mulige aktiviteter i sommerferien, som både er sjove sammen med familien, alene eller i selskab med venner – så det skal helt sikkert nok være muligt at finde på noget at give sig til.

Leder du efter sjove aktiviteter i sommerferien, som byder på en anderledes ferie end den, du er vant til? Så kan du og familien overveje at tilmelde jer vores camp for familier, eller I kan sende børnene afsted på en sjov uge, hvor de i selskab med andre børn kan udfordre sig selv i lige netop de ting, de elsker at lave.

Med vores sjove feriecamps for børn, unge og familier er der altså ingen grund til at søge internettet tyndt for aktiviteter i sommerferien sydpå. Vi afholder camps rundt om i landet, så der er ikke noget, som står i vejen for, at du og familien får en god sommerferie – lige her i Danmark.

Aktiviteter i sommerferien for hele familien – plads til både sjov og afslapning

Vil I som familie gerne rystes sammen og bruge sommerferien på sjove og hyggelige stunder, hvor I alle føler jer tilpas – store som små? Alt det får I ved deltagelse på det, vi kalder FamilieCamp. Som familie kan det være svært at planlægge en ferie, hvor alle er tilfredse. Når tankerne glider hen på ferie, tænker børnene måske på masser af fart, sjov og leg, og for jer voksne kan en ferie handle mere om at slappe af og nyde fridagene. Aktiviteter i sommerferien, der kombinerer dette, kan være svære at finde, og der vil næsten altid være en eller to, som ville skulle gå på kompromis. Men altså ikke på vores FamilieCamp. Vi planlægger sjov og spas for børnene, så I kan få lov at få et frirum og bare nyde, at jeres børn hygger jer.

Her skal I slet ikke tænke på planlægningen. I skal blot bestemme, hvilken uge og hvorhenne I gerne vil deltage, så står vi for resten. En uge på camp er en uforglemmelig uge. Det er en sommerferie, som er fyldt med aktiviteter, som I kan deltage i sammen eller blot lade børnene slå sig løs.

En af de ting, der er unikke ved at tage på camp sammen med familien, er, at I kan prøve ting som at sejle i kano, afprøve jeres evner i springgymnastik, konkurrere i fodbold, slappe helt af med mindfulness eller lave mad over bål. Alt sammen aktiviteter, hvor I kan nyde hinandens samvær, uden at teknologien kommer i vejen – som den ofte ellers gør i hverdagen. Med den brede vifte af aktiviteter, som tilbydes hele dagen, er det nemlig en fantastisk mulighed for samvær.

Hos os er der ikke nogen aktiviteter, der er obligatoriske, og I bestemmer derfor fuldstændigt selv over jeres tidsplan. Hvert familiemedlem kan forfølge sine personlige interesser, og I kan bruge så meget tid sammen, som I vil.

Hvilke aktiviteter kan vi prøve i vores sommerferie?

Vores FamilieCamp afholdes tre steder i Danmark: I Kolding, på Hjarnø og på BGI Akademiet. I Kolding kan I få en uge med fart på, hvor der er fokus på sport og konkurrencer, og på Hjarnø kan I opleve ægte ø-stemning, hvor vi inddrager naturen hele ugen.

Kolding byder blandt andet på:

 • Vandsport (SUP, kano, kajak og windsurf) 
 • Stortrampolin / springgrav / airtrack 
 • Sjov med diverse sportsgrene 
 • Sjove småaktiviteter inde og ude 
 • Sjove dueller i hallen 

Hjarnø byder blandt andet på:

 • Vinlaug 
 • Byg din egen bivuak 
 • Outdoor wellness 
 • Fotosafari 
 • Mindfulness 
 • Mad over bål 
 • Udendørs sportsaktiviteter 

BGI Akademiet byder blandt andet på:

 • Badesø
 • Beachvolley og -håndbold
 • Militær forhindrinsbane
 • Spa og sauna
 • Springcenter
 • Streethal og parkour-anlæg
 • Padel-baner
 • Dansestudie
 • Fitness- og spinninglokale

Alle tre steder er der fantastiske omgivelser, som giver anledning til hygge, sjov og fred og ro. Så kommer du for at tilbringe tid sammen med dine børn, men gerne vil slappe af og være med fra sidelinjen, kan du sagtens det. Læn dig tilbage og nyd Koldingegnens Idrætsefterskole med egen strand ned til Kolding Fjord eller nyd havudsigten, der er på de fleste værelser på Hjarnø. Så står vi for Danmarks bedste aktiviteter i sommerferien. Du kan læse meget mere om vores FamilieCamp her

På vores FamilieCamp er der sjove aktiviteter for både store og små, som sikrer hele familien den sjoveste ferie i Danmark.

Aktiviteter i sommerferien for børn i alderen 8-16 år

Måske gider dine børn ikke have deres forældre på nakken hele sommerferien, så hvad med at give dem en uge fyldt med sjov, udfordringer og masser af muligheder for nye bekendtskaber? Vi tilbyder mange forskellige sommercamps, hvor dit barn kan udfolde sine talenter inden for sin yndlingssportsgren eller prøve kræfter med en helt ny. Vores camps er for alle børn – her er der ikke noget, der handler om niveau eller kompetencer – det handler om at have det sjovt og være en del af et fællesskab

Vi har arrangeret camps for mere end 14.000 glade børn og unge siden 2010, og vi har derfor lang erfaring med at arrangere aktiviteter i sommerferien, som indbyder til sjov, og som giver deltagerne en uforglemmelig uge.

Mange voksne ser typisk kærligt tilbage på sommerlejrens dage, da de selv var børn. De husker spændingen ved at bygge et bål med nye venner for første gang eller de ubekymrede eftermiddage, der blev brugt på svømning i sommersolen. Vi husker, hvordan en sommercamp ikke kun blev en måde at få sommerferien til at gå på – det blev en vigtig del af, hvem vi er. Og det er hele grundlaget for DinCamp; at skabe et sted, hvor børn og unge kan opleve fællesskab og udvikling. På vores camps vokser børn, de udforsker og lærer om sig selv og menneskene og verdenen omkring dem – og de har det sjovt imens.

Send dine børn afsted på sommercamp – vi garanterer en uge fyldt med sjov

Vi tilbyder forskellige camps hele sommeren. Så hvad enten dit barn er til sport, gerne vil styrke sine engelskfærdigheder eller bare gerne vil på camp om dagen og hjem og overnatte hos mor og far, kan du finde det hos os. 

Hver sommer tilbyder vi:

Fælles for alle vores camps er, at de byder på sjove aktiviteter hele sommerferien igennem. Besøg os i den uge, du kan, og få en oplevelse for livet. Du vil altid blive mødt af vores dygtige instruktører, som står klar til at sikre, at alle børn får en god og sikker uge, hvor nærvær og tryghed er i centrum. De har planlagt et fuldt program til hver eneste dag, så vi garanterer, at der er helt pakket med sjove aktiviteter i din sommerferie, hvis du vælger at bruge en uge eller to i selskab med os.

Af Jonas Herlev
Cand.Scient i Folkesundhedsvidenskab med en Bachelor i Idræt fra 2015. Har siden 2010 skabt camps for børn, unge og familier med udgangspunkt i sjove fysiske aktiviteter. Fælles for alt hvad jeg laver er, at der skal være plads til alle – uanset niveau og ambitioner. Jeg er desuden tidligere partner i et skirejsebureau der har specialiceret sig i børneundervisning på ski.

Relaterede indlæg

Vores deltagere er ikke i tvivl
4.8 ud af 5. Baseret på 80+ anmeldelser.