Læst på 3 minutter

Matematikhjælp

sommerskole

Giv dit barn den bedste matematikhjælp gennem leg, sjov og gode relationer

Har du et barn, der kæmper med at få styr på regnereglerne eller mangler tro på sine evner, når det gælder matematikken? Så kan en anderledes tilgang end den klassiske tavleundervisning være en del af løsningen. Her gør vi dig klogere på, hvordan bevægelse, spil og sjov kan være med til at give dit barn nyt mod på at kaste sig over matematikken.

Matematik findes alle steder – og hjælp til matematik kan også være sjov

Et klasselokale med klassisk opgaveløsning og undervisning på tavlen er nok stadig det, de fleste af os forbinder med matematikundervisningen. Og måske er det også netop det scenarie, der giver dit barn sved på panden og en klump i halsen.

Derfor kan det netop være en del af løsningen at ændre rammerne for det at lære og få hjælp til matematik. Matematik er i alt fra boldspil til brætspil og mange andre lege – faktisk overalt. Når først dit barn får øjnene op for alt det sjove, matematik også kan være, er vejen til de gode oplevelser med tallenes verden blevet lidt kortere.

Fysisk aktivitet som matematikhjælp – derfor virker det!

Der er flere grunde til, at det er en god ide at flytte matematikken væk fra klasselokalet og ud i legens og sportens verden. Når vi leger og dyrker sport, aktiverer vi nemlig ikke kun hjernen, men også kroppen – og det kan være med til at fjerne noget af det “farlige” ved matematikken. Børnene glemmer simpelthen, at de er i gang med at lære matematik, når de har det sjovt og er aktive imens. Presset bliver fjernet fra læringssituationen, og i stedet bliver der plads til grin, sjov og at dyrke relationer.

Det er veldokumenteret, at der er et væld af positive effekter ved at lade fysisk aktivitet indgå som en del af børns læring. Nogle af de gavnlige effekter er:

  • at børnene lettere kan koncentrere sig og huske det, de lærer.
  • at der bliver sat ekstra skub i de kognitive processer, så læringsudbyttet stiger.
  • at det både er gavnligt for kroppen og den generelle trivsel at bevæge sig.

Det kan du læse meget mere om i vores blogindlæg om bevægelse i undervisningen.

Giv dit barn et fagligt boost og hjælp til matematik på en af vores sommercamps

Én af måderne, matematikhjælpen kan gøres sjovere og mere aktiv på, er gennem en sommercamp med andre børn og unge, der oplever nogle af de samme udfordringer, som dit barn måske gør. Hos Din Camp tilbyder vi vores MatematikCamp til børn og unge mellem 9 og 16 år, der har lyst til at blive dygtigere til matematik og opbygge mere selvtillid i faget – uden det føles som at gå i skole

Hos os er det trygge læringsmiljø i højsædet, og det handler i lige så høj grad om at opbygge børnenes tro på egne evner, som det handler om at styrke selve de matematiske færdigheder. En fornyet tro på egen kunnen kan nemlig betyde, at dit barn også får lettere ved at deltage i undervisningen i skolen, når hun eller han kommer tilbage igen. Derudover er der fokus på at danne nye venskaber og lære nye lege og spil, der iscenesætter matematikken på en ny og sjov måde for børnene.

Få ekstra matematikhjælp – også efter dit barn har været på sommercamp

Har dit barn brug for ekstra matematikhjælp i hverdagen udenfor skolen, kan vi også tilbyde det som et supplement til vores sommercamps med fokus på hjælp til matematik. Det findes i form af konceptet “skoleven” og er for de forældre og børn, der gerne vil fortsætte den gode udvikling efter en uge på MatematikCamp.

Med en skoleven kan dit barn både få genopfrisket metoderne og læringen fra campen og hjælp til den matematik, hun eller han arbejder med i skolen. Skolevennen er også den person, der har undervist dit barn på campen, så derfor er der allerede etableret et godt og trygt forhold mellem dit barn og den voksne, der fortsat skal hjælpe med at gøre matematikken nemmere og sjovere at arbejde med. Vores undervisning foregår online, så det har ingen betydning, hvor I befinder jer. Du kan læse mere om at få en skoleven nederst på denne side.

Kontakt Din Camp, hvis du har spørgsmål

Vil du høre mere om, hvordan vi kan give dit barn en god og tryg hjælp til matematik? Så er du mere end velkommen til at kontakte os på telefon 31 50 98 50 eller sende en e-mail til [email protected].

Vi glæder os til at tage en snak med dig om, hvordan vi bedst kan hjælpe dit barn og dig.

Af Sandra Larsen
PBA i Ernæring og Sundhed, med et fokus på, hvordan børn og unges læringsforudsætninger kan forbedres ved at skrue på henholdsvis ernæring og idræt. Med en stor passion for læring, har jeg brugt de sidste +10 år på at skabe et univers af kreative læringscamps for børn og unge.

Relaterede indlæg

  1. Praksisnær undervisning

    Et af de seneste udspil fra Folketinget har fanget vores opmærksomhed her hos Din Camp, og det er noget, som vi brænder for at dele med jer.

    Praksisnær undervisning
Vores deltagere er ikke i tvivl
4.8 ud af 5. Baseret på 80+ anmeldelser.